Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μία εβδομάδα απέμεινε για το 2ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Καρπάθου!
Το ονομάσαμε "δεύτερο" επειδή παλαιότερα είχε γίνει ακόμη ένα πρωτάθλημα Καρπάθου την περίοδο που δίδασκε σκάκι ο κος Νίκος Παπαγεωργίου. Ο κύριος Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε αγαπημένος καθηγητής μαθηματικών και δίκαιος λυκειάρχης στο Λύκειο Απερίου, είχε κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια διάδοσης του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος και πιστεύουμε ότι η επιτυχία του συλλόγου μας οφείλεται στην προσπάθειά του. Ο κος Παπαγεωργίου φύτεψε τον σπόρο και θεωρούμε ότι η τόσο μεγάλη προσέλευση σκακιστών, έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί γονείς είχαν ήδη κάποια εικόνα για το σκάκι οπότε και μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Εμείς με την σειρά μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθειά του.
Για το πρωτάθλημα θα υπάρξουν δύο group, εξού και τα δύο κύπελλα των φωτογραφιών. Το ένα group αφορά του ενήλικες και το δεύτερο τα παιδιά. Μετάλλια θα πάρουν οι τρεις πρώτοι κάθε group (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο) καθώς και ξεχωριστό ασημένιο μετάλλιο θα πάρουν οι πρώτοι σκακιστές κάθε τάξης. Για παράδειγμα, ένα παιδί της Α' τάξης ίσως να μην τα βγάλει πέρα με τα παιδιά της ΣΤ' τάξης αλλά θα επιβραβευτεί επειδή βγήκε πρώτο στην τάξη του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας όλοι θα πάρουν μετάλλιο, όσον αφορά όμως το κύπελλο σε περίπτωση ισοβαθμίας θα απονεμηθεί μετά από αγώνες νοκ άουτ για την πρώτη θέση.
Πριν λίγες ημέρες έλαβα την ευχάριστη είδηση ότι η ομάδα όπου ανήκα μέχρι πέρσι (Ο.Φ.Η.) και ήμουν προπονητής κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Ελλάδα στο ομαδικό "Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων". Η είδηση ήταν ευχάριστη αλλά ο τίτλος είναι φυσικά δυσάρεστος και υποτιμητικός προς τα κορίτσια αφού εμείς σαν σύλλογος δεν κατανοούμε γιατί χρειάζεται η διευκρίνιση "-κορασίδων". Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές στα δικά μας πρωταθλήματα θεωρούνται όλα παιδιά ισότιμα και ισάξια, για αυτό και δεν θα υπάρχουν τέτοιες ξεχωριστές κατηγορίες στα έπαθλά μας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου VERGINA από 2 έως 7 Ιανουαρίου καθημερινά στις 17:00 με εξαίρεση την Κυριακή όπου θα έχουμε πρωινό γύρο στις 11:00 για να ακολουθήσει η τελετή λήξης και απονομής των επάθλων. Επίσης, θα υπάρξουν δώρα για όλους τους συμμετέχοντες.


Οι νικητές του 1ου Σκακιστικού Πρωταθλήματος Καρπάθου. 


 Τα κύπελλα παίδων και ενηλίκων.


Τα κύπελλα παίδων και ενηλίκων με τα μετάλλια των τριών πρώτων, καθώς και τα ασημένια μετάλλια που θα δοθούν στους πρώτους σκακιστές κάθε τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...