Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση μετά το πρώτο μας μάθημα


     Ενώ θεωρείται μεγάλο ευτύχημα εάν ένας σκακιστικός σύλλογος καταφέρει να ξεκινήσει την δραστηριότητά του έχοντας 10-15 αθλητές, ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου, μετά την πρώτη μόλις ημέρα μαθημάτων, αριθμεί 65 αθλητές και αθλήτριες! Μάλιστα, αναμένουμε αιτήσεις που δόθηκαν αλλά δεν έχουν φτάσει στα χέρια μας καθώς και να οριστεί ημέρα ενημέρωσης των μαθητών στο Δημοτικό Απερίου.

     Ακόμη, εκκρεμεί η προσέγγιση των Νηπιαγωγείων η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και από τα οποία αναμένεται πολύ μεγάλη προσέλευση, όμως έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην δημιουργία των αθλητικών τμημάτων που θα αγωνιστούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα στο τέλος της χρονιάς. Έχοντας καλύψει αυτήν τη βασική ανάγκη, εξοπλιστήκαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η προσέγγιση των νεαρότερων ηλικιών οι οποίες θα αποτελούν τα θεμέλια του ομίλου. Εδώ να τονίσουμε ότι θεωρούσαμε πως αυτή η κίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει πριν το 2018, όμως χάρη στην καλή συνεργασία με τους γονείς των παιδιών αλλά και με τους διευθυντές των σχολείων όλα κύλησαν γρήγορα και ομαλά.

   Εξήντα πέντε αθλητές λοιπόν αναμένοντας ακόμη κάποιες αιτήσεις καθώς και νέους συμμετέχοντες από το Δημοτικό Σχολείο Απερίου και τα Νηπιαγωγεία. Ο μεγάλος αριθμός αθλητών είναι σημαντικό βοήθημα στην εξέλιξη του κάθε αθλητή ατομικά καθώς αντιμετωπίζοντας πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σκέψης και ο ίδιος θα βελτιωθεί πολύ πιο γρήγορα, δηλαδή όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτεροι θα γίνουμε και μάλιστα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

     Κλείνουμε αυτήν την πρώτη ενημέρωση ευχαριστώντας πρώτα από όλα τους γονείς για την εμπιστοσύνη στον Σύλλογο μας, τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Πηγαδίων κ.Mάρκου Γεώργιο και την κα.Ιωαννίδου Καλλιόπη και ιδιαιτέρως την δασκάλα Φελλουζή Ελένη για την αμέριστη συμπαράσταση, τον Δήμο Καρπάθου και κυρίως τον ΚΟΠΑΠ με πρωτεργάτη τον κ.Βασιλαρά Ηλία καθώς και τις κυρίες Μαρκουλή Τζούλι και Καπλάνογλου Αναστασία για όλες τις προσπάθειες που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν για την προώθηση του Σκακιού στην Κάρπαθο, τις έρευνες και τις υποδείξεις τους. Ακόμη, ευχαριστούμε τον Καρπάθιο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μανώλη Δημελλά ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς την θέση του "Εκπρόσωπου Τύπου" συμβάλοντας στην προβολή του ομίλου μας στο διαδίκτυο και τα Μέσα Ενημέρωσης –ήδη το πρώτο άρθρο του είχε 3.500 επισκέψεις! Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω την εξαιρετική κυρία Μάγδα Κουγιουμουτζή που αποτελεί τον σύνδεσμό μας με την Κρήτη και μεσολαβεί για την απόκτηση κάθε υλικού που χρειαζόμαστε. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κα.Μαριγώ Πρωτόπαπα η οποία μας διέθεσε ολόκληρο το πολυτελές ξενοδοχείο VERGINA για τις ανάγκες μας, κάτι το οποίο εάν δεν είχε γίνει πιθανόν αυτός ο σύλλογος να μην ξεκινούσε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...