Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017



Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου


     Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού αθλήματος στο νησί μας, καθώς και η συμμέτοχη των μαθητών μας στα επίσημα σχολικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

     Εκτός τα σχολικά πρωταθλήματα, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να συμμετέχουν και σε άλλους διαγωνισμούς εκτός Καρπάθου αλλά ακόμη και εκτός Ελλάδας ώστε να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Επίσης, σύντομα θα είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε στο νησί μας Διεθνή Τουρνουά, πράγμα που θα συμβάλει στην προβολή της Καρπάθου στο εξωτερικό και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μας.

     Τέλος, θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα επαφής με τον βασιλιά των "παιχνιδιών" στους ενήλικες που τον γνώρισαν κάποια στιγμή όμως εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους επειδή δεν βρήκαν ένα σημείο συνεστίασης, καθώς και να εκπροσωπήσουν την Κάρπαθο όσοι προόδευσαν αλλά για να το πετύχουν αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε συλλόγους της υπόλοιπης Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Οι ενήλικες σκακιστές, θα απολαύσουν τα ίδια οφέλη με τους νεαρότερους αθλητές τόσο σε όσα μπορεί να προσφέρει το σκάκι όσο και σε όσα θα προσφέρει ο σύλλογός μας.

     Η επιλογή του εμβλήματος του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου στηρίχθηκε στην επιθυμία μας να κυριαρχεί ο ίππος, σήμα κατατεθέν του σκακιού, συνδυασμένο με το γεγονός ότι είμαστε μία νησιώτικη ομάδα στενά συνδεδεμένη με τη θάλασσα, έτσι καταλήξαμε στο αλογάκι της θάλασσας, τον ιππόκαμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...