Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Στον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου πιστεύουμε ότι είναι τρία τα μαθητικά επίπεδα:
α. Στο πρώτο επίπεδο ο μαθητής ακούει.
β. Στο δεύτερο επίπεδο αποκτάει το θάρρος να διατυπώσει απορίες.
γ. Στο τρίτο επίπεδο ο μαθητής διαφωνεί με τον δάσκαλο!
Συνήθως, στο τρίτο στάδιο η άποψη του μαθητή αποκρούεται εύκολα, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι ότι, ο μαθητής έχει αρχίσει να διαμορφώνει τον δικό του τρόπο σκέψης και την ικανότητα να αμφισβητεί.
Αυτή η μαθητική εξέλιξη είναι κάτι που προσπαθούμε να προάγουμε στον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου. Όμως, τα παραπάνω δεν αφορούν μονάχα το σκάκι αλλά κάθε δραστηριότητά και μία σημαντική πτυχή του χαρακτήρα κάθε παιδιού, για αυτό είναι καλό να ενθαρρύνουμε όλοι τα παιδιά να διατυπώνουν απορίες ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλει και τους νόμους που τον διέπουν.

Μιλώντας για μαθητές, αυτές τις ημέρες διεξάγεται το εθνικό πρωτάθλημα Αμερικής. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη είναι αυτήν την στιγμή μία μαθήτρια! Η δεκαεξάχρονη εικονιζόμενη Annie Wang , προηγείται με έναν βαθμό από την επόμενη αθλήτρια. Η Wang, σε αντίθεση με τις άλλες αθλήτριες δεν έχει χρόνο να ξεκουραστεί στα day-offs ούτε πριν και μετά τους αγώνες καθώς το πρωί πρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματά της και το απόγευμα μετά τον αγώνα να μελετήσει για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι βέβαιο πως θα αντέξει μέχρι το τέλος καθώς απομένουν ακόμη τέσσερις γύροι, όμως προς το παρόν τα καταφέρνει αποδεικνύοντας πως ένας αθλητής, ειδικά εκείνος που αγωνίζεται σε ένα άθλημα του μυαλού, θα βρει τον χρόνο και την ενέργεια για να παλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...