Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Καλημέρα σας!
Αυτήν την Πέμπτη 20/6 και ώρα 19:00 στην καφετέρια "ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" -δίπλα από το λιμεναρχείο, ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου θα προβάλει ταινία-ντοκιμαντέρ με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, εξαιρετικής σημασίας, που αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας. Αποφασίσαμε να το προβάλουμε επειδή συνδέεται άμεσα με το σκάκι (και άλλους πνευματικούς τομείς), και τον κόσμο στον οποίο φαίνεται ότι θα μεγαλώσουν πιθανότατα τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές, για αυτό και πιστεύουμε ότι θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γονείς, και όχι μόνο! Θα χαρούμε να σας δούμε και μπορείτε να προσκαλέσετε και τους φίλους σας!
Διάρκεια προβολής: 90 λεπτά.
Είσοδος: Ελεύθερη!
Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη θα θέλαμε να κλείσουμε παραθέτοντας αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Garry Kasparov, πιθανότατα ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών αλλά και ο πρώτος άνθρωπος που ηττήθηκε από μηχανή σε πνευματικό αντικείμενο, στα πλαίσια της ομιλίας του στο 4ο Μicrosoft Summit, το μεγαλύτερο τεχνολογικό event της χρονιάς. Σήμερα ο Kasparov καλείται να δώσει ομιλίες σε πανεπιστήμια και επιχειρήσεις σε θέματα όπως στρατηγική, πολιτική, επιχειρηματικότητα, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, διαδικασία παραγωγής αποφάσεων, τεχνολογία, και φυσικά, τεχνητή νοημοσύνη:
Νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι, να αρχίσουν να αναζητούν τον ρόλο τους στη συνεργασία τους με τις μηχανές.
Ένα από τα προβλήματα με τη σύγχρονη στάση είναι ότι είμαστε αυτάρεσκοι και ικανοποιημένοι. Επειδή έχουμε πιο άνετες ζωές, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς ρίσκο δεν έχεις ανταμοιβή. Για να διαδραματίσουμε κάποιον ρόλο, πρέπει να βρούμε νέες προκλήσεις, γιατί ό,τι κάναμε στο παρελθόν η τεχνητή νοημοσύνη θα το κάνει καλύτερα.
Η τεχνητή νοημοσύνη για μένα είναι ένα σήμα ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην εξερεύνηση, στις ρίζες μας, στην αρχαιότητα, όταν οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο.
Οι άνετες ζωές έχουν μειονεκτήματα. Η επιτυχία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της μελλοντικής επιτυχίας και η άνεση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της εξερεύνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...