Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Σήμερα ξεκίνησε το θερινό μας πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει ότι φτάσαμε κιόλας στο 7ο σκακιστικό πρωτάθλημα Καρπάθου!
Για το φετινό μας θερινό πρωτάθλημα εξασφαλίσαμε ένα πολύ σπουδαίο έπαθλο! Πέρα από τα μετάλλια και τα κύπελλα στους νικητές, θα επιλεγεί ένας μαθητής ο οποίος θα μεταβεί για περισσότερο από μία εβδομάδα στην Κρήτη, με τα έξοδα τα δικά του και του συνοδού καλυμμένα. Στην Κρήτη, ο μαθητής μας θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά Ανωγείων! Τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου. Για την επιλογή θα ληφθούν υπόψιν: η απόδοση του μαθητή σε αυτό το τουρνουά και η πορεία του κατά την διάρκεια της χρονιάς, δηλαδή εάν έλυνε ασκήσεις, εάν έδειχνε ενδιαφέρον, εάν οι γονείς ενδιαφέρονται για την πρόοδο του παιδιού στο σκάκι (που είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας) κ.α. Το διεθνές τουρνουά Ανωγείων είναι από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της χώρας με παγκόσμιες συμμετοχές! Εκτός από τους σκακιστικούς αγώνες υπάρχουν πολλές παράλληλες διοργανώσεις, όπως αγώνας ποδοσφαίρου, βραδιά σκακιστικών γρίφων, σιμουλτανέ, ιστορίας, ενώ η βόλτα στο ήσυχο γραφικό χωριό θα σας μαγέψει. Πρόκειται πραγματικά για μία σκακιστική γιορτή στην οποία σας προτρέπουμε να παρευρεθείτε! Στην παρούσα ανάρτηση, παραθέτουμε μονάχα μερικές εικόνες από τους αγώνες και τον αγωνιστικό χώρο.
Σχετικά με σήμερα, θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από πολλούς γονείς που όπως μας είπαν, τους έφεραν τα παιδιά με το ζόρι αντί να τους αφήσουν να χαρούν την δροσιά της θάλασσας! Είναι ευχάριστο που τα παιδιά μας δεν αποφεύγουν την μάχη και τις προκλήσεις, αλλά επιθυμούν να αγωνίζονται, ειδικά στο κορυφαίο πνευματικό άθλημα και σε αυτό το ευγενές περιβάλλον.
Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Γεώργιο Μάρκου για την παραχώρηση του χώρου της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Καρπάθου, όπως και την κυρία ΕΛΕΝΗ ΦΕΛΛΟΥΖΗ για την μεσολάβηση της σε αυτό το θέμα και άλλα πολλά..! Επίσης, την ευχαριστούμε και για τις σημερινές φωτογραφίες!
Φυσικά, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Κ.Ο.Π.Α.Π. για την συνδιοργάνωση, αφού ο οργανισμός προσφέρει τις αγωνιστικές σκακιέρες και ρολόγια στα πρωταθλήματα, τα οποία προέρχονται από την περσινή χορηγία. Με το υλικό εκείνης της χορηγίας καταφέραμε να πείσουμε τον κυπελλούχο Ελλάδας Ιωάννη Μαρή να έρθει στην Κάρπαθο, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του οποίου αναδείχθηκε και Καρπάθιος πρωταθλητής Δωδεκανήσου, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για το ακριτικό νησί μας, ειδικά όταν πρόκειται για επίσημη διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι των καλύτερων! Για φέτος, θέσαμε τον πήχη ψηλότερα και είχαμε επικοινωνήσει με ακόμη ισχυρότερους σκακιστές αλλά και τον ίδιο τον κ.Μαρή ώστε να συμμετέχουν, οι οποίοι συμφώνησαν. Δυστυχώς, η χορηγία δεν εκτελέστηκε με την προτεραιότητα που υποδείξαμε, αφού αγοράστηκαν τα τραπέζια και οι καρέκλες (τα μεν μπορούσαμε να τα εξασφαλίσουμε όπως και το Πάσχα ενώ οι δε είναι δευτερεύουσας σημασίας) αντί τις ηλεκτρονικές σκακιέρες που είχαμε καταστήσει σαφές ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τις ανάγκες αναβαθμισμένων πρωταθλημάτων. Ευελπιστούμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα καταφέρουμε να έχουμε τις ηλεκτρονικές σκακιέρες σε μελλοντική διοργάνωση ώστε να προσφέρουμε στο νησί και τον αθλητισμό του όσα επιθυμούμε, εξάλλου υπάρχει η υποστήριξη των μελών του Κ.Ο.Π.Α.Π. τα οποία ψηφίζουν πάντοτε ομόφωνα τις προτάσεις μας. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σημαντικό για ποικίλους λόγους που δεν μας επιτρέπει η παρούσα ανάρτηση να επεκταθούμε, αλλά υποσχόμαστε να επανέλθουμε σε μελλοντική ανάρτηση με περισσότερες λεπτομέρειες εάν χρειαστεί.
Τέλος, συνεχίζουμε για την αυριανή τελική ημέρα που θα αναδείξει τους νικητές. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...