Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δώρο: Καθόμαστε Σπίτι

H παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία (FIDE) έχει ακυρώσει κάθε διοργάνωση σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από το τουρνουά διεκδικητών, ένα κλειστό τουρνουά οχτώ μονάχα ατόμων -παρακάτω αναφέρουμε να μέτρα προφύλαξης. Καθένας από τους συμμετέχοντες προκρίθηκε σε αυτό το τουρνουά μέσα από έναν πολύ δύσκολο δρόμο και ο νικητής αποκτάει το δικαίωμα να προκαλέσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή και να διεκδικήσει τον τίτλο του.

Θα σας δώσουμε βίντεο ενός λεπτού, με πληροφορίες για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες όπως την ηλικία του, την χώρα καταγωγής, τον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε στο τουρνουά διεκδικητών, διάφορα επιτεύγματα και το προσωπικό του σκορ εναντίον των άλλων σκακιστών που συμμετέχουν στο τουρνουά καθώς και εναντίον του ίδιου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Μπορείτε να προβλέψετε με μήνυμα τον νικητή του τουρνουά και οι τρεις που θα προβλέψουν σωστά θα κερδίσουν έναν μήνα δωρεάν στον σύλλογο!

Επειδή υπάρχει περίπτωση να βρουν σωστά τον νικητή περισσότερα από τρία άτομα, θα θέλαμε να πείτε και με πόσους βαθμούς θα τερματίσει το τουρνουά, οπότε θα κερδίσουν οι τρεις που έπεσαν πιο κοντά. Ενδεικτικά, σας δίνουμε την κατάταξη αυτή την στιγμή και τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στους πέντε αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί (το πρωτάθλημα θα διαρκέσει για εννέα ακόμη γύρους -σύνολο 14). Υπενθυμίζουμε ότι η νίκη μετράει 1 βαθμό, η ισοπαλία 0.5 και η ήττα 0.

1. Ian Nepomniachtchi 3.5/5

2. Maxime Vachier-Lagrave 3/5

3. Fabiano Caruana 2.5/5

4. Hao Wang 2.5/5

5. Alexander Grischuk 2.5/5

6. Liren Ding 2/5

7. Kirill Alekseenko 2/5

8. Anish Giri 2/5

Μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό όχι μονάχα γονείς μαθητών αλλά και φίλοι που μπορούν να δώσουν τον δωρεάν μήνα σε μαθητές της επιλογής τους. Μπορούν ακόμη να συμμετέχουν και φίλοι μας από την Ελλάδα στους οποίους εάν κερδίσουν θα στέλνουμε τα βίντεο των μαθημάτων μας για έναν μήνα!

Μπορείτε να ενημερώνεστε ή να παρακολουθείτε τους αγώνες σε διάφορα site. Στο youtube εάν γράψετε candidates live θα εμφανίσει διάφορες επιλογές όπου θα μπορείτε να δείτε τις παρτίδες παρακολουθώντας και την ανάλυσή τους από πολύ ισχυρούς σκακιστές. Πολύ καλό είναι και το site, chess 24 (https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-candidates-2020#live) όπου σχολιάζει τις παρτίδες ο ίδιος ο παγκόσμιος πρωταθλητής!

Το τουρνουά διεκδικητών πραγματοποιείται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, Hyatt Regency Hotel στην Ρωσία. Μεταξύ των πολλών μέτρων που έχουν ληφθεί για αυτό το τουρνουά, όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων πριν το τουρνουά. Όλοι οι χώροι και τα αντικείμενα του ξενοδοχείου αποστειρώνονται καθημερινά δύο φορές (πριν τους αγώνες, μετά τους αγώνες και την επόμενη ημέρα ξανά πριν τους αγώνες). Κανείς δεν επιτρέπεται να πλησιάσει τους σκακιστές παρότι όσοι μπαίνουν στο ξενοδοχείο υποβάλλονται σε εξετάσεις πριν να τους επιτραπεί η πλήρης είσοδος και αυτά είναι λίγα μονάχα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα των σκακιστών για τους θεατές και φωτογράφους ενώ είναι και το μόνο τουρνουά στην ιστορία του σκακιού όπου οι σκακιστές απαγορεύεται να δώσουν τα χέρια. Γενικά, αυτή την στιγμή το Hyatt Regency Hotel είναι το ασφαλέστερο μέρος παγκοσμίως για να βρίσκεται κάποιος.
 
 








 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...