Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας Μηνά και Άννα-Μαρία Νύκταρη, που κάνοντας σκακιστικά μαθήματα μόλις ενάμιση χρόνο, αναμετρήθηκαν επιτυχώς στα ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2019 με μαθητές που δουλεύουν εντατικά και σε ιδιαίτερα μαθήματα ακόμη και εννέα χρόνια. Ο Μηνάς συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στα αγόρια της Ε' Δημοτικού ενώ η Άννα-Μαρία έχοντας κερδίσει τις ισχυρότερες του τουρνουά καθώς και εκείνην που τερμάτισε πρώτη, ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του group (κορίτσια κάτω των 10 ετών) αλλά συγκέντρωσε και τους περισσότερους βαθμούς της Δ' Δημοτικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εάν δεν υπήρχε η έλλειψη εμπειρίας η επιτυχία των δύο αθλητών θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο Μηνάς παραχώρησε ισοπαλίες σε κερδισμένες θέσεις ενώ και η Άννα-Μαρία έχασε μονάχα δύο από τις επτά παρτίδες σε εντελώς κερδισμένες θέσεις (πύργο πάνω!), το οποίο βέβαια της έγινε μάθημα και στην συνέχεια του πρωταθλήματος έμενε συγκεντρωμένη μέχρι τέλους, κερδίζοντας όλες τις αντιπάλους.

Φυσικά, η κάθε νίκη σε οποιοδήποτε αγώνισμα δεν κερδίζεται την ώρα του αγώνα αλλά στην προετοιμασία, και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γονείς των αθλητών που στέκονται στο πλευρό τους καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας παρέχοντας υλική, συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη. Ο ρόλος του γονέα για το παιδί είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ομαλή πορεία του στον αθλητισμό, όπως φυσικά και για κάθε τι άλλο στη ζωή του, και εμείς είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τον Γιάννη και τη Μάγδα αφού η συμμετοχή τους στην ομάδα μας δεν ήταν απλά βοηθητική αλλά απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου      Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του πνευματικού ...